LVC Gospić

Prezentacija o volonterstvu mladim srednjoškolcima

Objavljeno: 01 11 2017 29

Srednja Strukovna škola Gospić, 23. i 24. listopada ugostila je Lokalni volonterski centar Gospić kako bi poslušali prezentaciju o volonterstvu. Na prezentaciji su sudjelovali svi odjeli škole, od prvog do četvrtog razreda.

 Učenici su imali priliku poslušati informacije općenito o volonterstvu, što govori Zakon o volonterstvu i upoznati Udruge koje djeluju u našoj lokalnoj zajednici, a koje su iskazale interes za novim i mladim volonterima (Društvo „Naša djeca“ grada Gospića, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“, Likovna udruga Lika, Lička ekološka akcija).  Osim toga, učenici su se upoznali s aktivnostima Lokalnog volonterskog centra Gospić, a ponuđena im je mogućnost volontiranja u tri programa, na kojima će se, oni koji iskažu interes za volontiranjem, imati priliku dodatno educirati. Objasnili smo im o kojim se programima radi (Savjetovalište za mlade „BOOMERANG“, Minute razonode, Mladi ekolozi Like u akciji). Prezentacija je bila organizirana u suradnji s pedagogom škole prof. Majom Rukavina, s kojom smo razgovarali o tome na koji se način učenici mogu uključiti u volontiranje. Uz to učenici su dobili informacije u radu LVCGS, te gdje se mogu javiti ukoliko su zainteresirani za volontiranje. Ukoliko iskažu zanimanje za volonterstvom u navedenim Udrugama, organizatori volonterstva dodatno će s njima obavljati razgovore, davati podršku u radu i pratiti njihov rad.

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske