LVC Gospić

Prezentacija o volonterstvu mladim srednjoškolcima

Objavljeno: 01 11 2017 29

Srednja Strukovna škola Gospić, 23. i 24. listopada ugostila je Lokalni volonterski centar Gospić kako bi poslušali prezentaciju o volonterstvu. Na prezentaciji su sudjelovali svi odjeli škole, od prvog do četvrtog razreda.

 Učenici su imali priliku poslušati informacije općenito o volonterstvu, što govori Zakon o volonterstvu i upoznati Udruge koje djeluju u našoj lokalnoj zajednici, a koje su iskazale interes za novim i mladim volonterima (Društvo „Naša djeca“ grada Gospića, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“, Likovna udruga Lika, Lička ekološka akcija).  Osim toga, učenici su se upoznali s aktivnostima Lokalnog volonterskog centra Gospić, a ponuđena im je mogućnost volontiranja u tri programa, na kojima će se, oni koji iskažu interes za volontiranjem, imati priliku dodatno educirati. Objasnili smo im o kojim se programima radi (Savjetovalište za mlade „BOOMERANG“, Minute razonode, Mladi ekolozi Like u akciji). Prezentacija je bila organizirana u suradnji s pedagogom škole prof. Majom Rukavina, s kojom smo razgovarali o tome na koji se način učenici mogu uključiti u volontiranje. Uz to učenici su dobili informacije u radu LVCGS, te gdje se mogu javiti ukoliko su zainteresirani za volontiranje. Ukoliko iskažu zanimanje za volonterstvom u navedenim Udrugama, organizatori volonterstva dodatno će s njima obavljati razgovore, davati podršku u radu i pratiti njihov rad.

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
Besplatne aktivnosti za djecu
DND i ove godine organizira aktivnosti u koje se mogu uključiti djeca. Radi se aktivnostima projekta Minute razonode, financiranog o strane Grada Gospića, a koje DND djeci nudi besplatno.
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske