LVC Gospić

Poziv volonterima na uključivanje u program „Mladi ekolozi Like u akciji“

Objavljeno: 22 01 2018 19

Poziv volonterima na uključivanje u program „Mladi ekolozi Like u akciji“

Dragi volonteri, pozivamo vas na sudjelovanje u volonterskom programu „Mladi ekolozi Like u akciji“

Programu prethodi edukacija koja će se održati 23.1. 2018. u 16: 00 sati u dvorani KIC-a

Redoslijed edukacije:

· Upoznavanje s Udrugom LEA– predsjednica Vedrana Tomašević

· Upoznavanje s volonterstvom  - Tamara Lujić

· Ekologija i zaštita okoliša—mr. Josip Mudrovčić dipl. ing., specijalista ekologije

·  Ptice, naši prvi susjedi- Udruga BIOM

· Radionica izrada kućica/hranilica za ptice

 

Nakon odslušane edukacije zainteresirani volonteri imaju mogućnosti ispuniti prijavni list te se uključiti u aktivnosti Ličke ekološke akcije!

 

GDJE SE JAVITI?

Dolaskom u prostor Lokalnog volonterskog centra Gospić (KIC)

Mailom:

info@lea.hr

volonterski.centar.gs@gmail.com

Inbox:

Lička Ekološka Akcija

Lokalni volonterski centar Gospić

Mob:

099/410-4951 (Tamara)

 

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske