DND Gospić, MINUTE RAZONODE

PLESNA SKUPINA „RITMIX“ (2019)

Objavljeno: 24 06 2019 48

Plesna ksupina „Ritmix“ i dalje vrijedno radi i vježba. Svi već dobro poznaju ovu aktivnost DND-a i već su se uvjerili koliko je zanimljiva ova aktivnost za djecu.

Plesna ksupina „Ritmix“ i dalje vrijedno radi i vježba. Svi već dobro poznaju ovu aktivnost DND-a i već su se uvjerili koliko je zanimljiva ova aktivnost za djecu.

            Do sada smo na plesnoj odradili jednu koreografiju na pjesmu BOOM- BOOM. Nakon dobro odrađenog nastupa krenuli smo u nove pobjede, sa novom pjesmom i novim koracima. Plesna grupa DND-a broji 10 članica, nakon nastupa priključilo ih se još nekoliko. Curice napočetku svakog treninga ispričaju kako im je prošao tjedan, kako je bilo u školi ili vrtiću, koju su ocjenu dobile i slično. Tako su se s vremenom još bolje upoznale i sprijateljile. Nakon toga kreće zagrijavanje. Uvijek netko drugi vodi zagrijavanje kako bi sve bile uključene i uvijek na drugu i zanimljivu pjesmu.  

            Kako je iza nas uspješno odrađen nastup, a čeka nas i novi krenuli smo sa smišljanjem druge koreografije. Do sad smo naučile mnogo novih koraka, te izabrale pjesmu koju ćemo ipak ostaviti kao iznenađenje! Novi koraci se polako uvježbavaju. Curice također pomažu pri smišljanju koreografije. Ponekad znaju dobiti domaću zadaću  da smisle korak koji ćemo ubacit u ples. Svaki korak je rado prihvaćen. Za idući nastup Vam spremamo nešto drugačiju koreografiju. Nadamo se da ćete nas doći gledati i uživati!

            Smijeha i zabave nikad ne fali! Ljutnje i suza nikad nema! Sve jako vole plesati i zabavljati se. Nakon svakog treninga, pet minuta prije kraja odvojimo za zajedničku igru. Većinom je to glazbena stolica, crna kraljica i slično.

            Ukoliko i ti voliš plesati, zabavljati se slobodno nam se priključi! Očekujemo te sa oduševljenjem!

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske