KLIKNI ZA SIGURNOST

Klikni za sigurnost

Objavljeno: 28 10 2017 50

Projekt KLIKNI ZA SIGURNOST - Stvaranje sigurnog okružja za odrastanje djece i mladih u kojem se djeca i mladi osjećaju zaštićeno od različitih oblika nasilja

Stvaranje sigurnog okružja za odrastanje djece i mladih  u kojem se djeca i mladi osjećaju zaštićeno od različitih oblika nasilja moguće je tek sustavnim i dugoročnijim, ciljanim  djelovanjem u lokalnoj zajednici, te  uz zajedničko, sinergijsko korištenje svih dostupnih resursa. 

Stoga se ovaj projekt provodi u partnerstvu  i suradnji. Nositelj projekta je Ambidekster klub iz Zagreba, a Društvo „Naša djeca“ grada Gospića patner je u provođenju aktivnosti, zajedno s OŠ dr. Jure Turića i Centrom za socijalnu skrb Gospić.

Projekt „Klikni za sigurnost" " usmjeren je na zaštitu djece i mladih od različitih oblika nasilja te  prevenciju izlaganja štetnim sadržajima na internetu uključujući izloženost seksualnom nasilju i govoru mržnje.  

U intervencijskom smislu ovaj  projekt  je sveobuhvatan te uključuje preventivni i tretmanski aspekt djelovanja kojim se pridonosi stvaranju sigurnijeg okružja za odrastanje djece i mladih te se posebice nastoji pridonijeti zaštiti djece i mladih  koji su već doživjeli neki oblik nasilja (emocionalnog, tjelesnog, seksualnog, međuvršnjačkog). 

Program se temelji na suvremenim konceptima i metodama rada,  na multisistemskom  intervencijskom modelu čijom primjenom se pospješuje umreženost dionika u lokalnoj zajednici, te koji slijedom etike participacije (zasnovane na internaliziranim normama i vrijednostima) samih  korisnika: djece, mladih, roditelja, djelatnika u sustavu socijalne skrbi, kao i korištenjem primjerenih, učinkovitih, te "na dokazima" temeljenih aktivnosti i interventnih mjera osnažuje preventivni sustav zajednice u cjelini.

VIDEO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
Besplatne aktivnosti za djecu
DND i ove godine organizira aktivnosti u koje se mogu uključiti djeca. Radi se aktivnostima projekta Minute razonode, financiranog o strane Grada Gospića, a koje DND djeci nudi besplatno.
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske