LVC Gospić

Izvještaj Edukacija Menadžment volontera

Objavljeno: 29 01 2018 07

U Gospiću u sklopu Lokalnog volonterskog centra održana je edukacija menadžmenta volontera.

Tijekom siječnja održana je edukacija na kojoj su organizatori volontiranja na području grada Gospića imali priliku sudjelovati. Edukacija se organizirala u sklopu Lokalnog volonterskog centra Gospić uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koji su ujedno davatelji sredstava za ukupan projekt LVC-a. Nositelj projekta je Društvo „Naša djeca“ grada Gospića, dok su Ambidekster klub iz Zagreba i Grad Gospić partneri. Na edukaciji su sudjelovale udruge na području Gospića: Društvo „Naša djeca“ grada Gospića, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“, Likovna Udruga Lika, Lička ekološka akcija i novonastala udruga za zaštitu životinja AnimalLika, te djelatnici OŠ dr. Jure Turića i Strukovne Škole Gospić. Edukacije se odvijala u dva ciklusa, 12. i 13. siječnja te 26. i 27. siječnja, tijekom kojih su se organizatori volontiranja upoznali s različitim zakonima, pravilima, kodeksima koji se odnose na volontiranje. Isto tako imali su priliku detaljno se upoznati s dokumentacijom potrebnom za dobro vođenje volontera i evidentiranje volontera i njihovih aktivnosti. Također, detaljno se govorilo o programu volontiranja te novom uvođenju standarda kvalitete u organizacije i volonterske centre. Edukaciju su održale Nives Ivelja,  direktorica Udruge „MI“ iz Splita, ujedno i predsjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva, te Antonija Matković također iz Udruge „MI“, koje su nas iscrpno upoznale sa svim pravima i obvezama organizatora volontiranja a ujedno su nam neiscrpno odgovarale na naša postavljena pitanja.

Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali na edukacije, a posebno se zahvaljujemo edukatoricama na ugodnoj atmosferi, prijateljskom ozračju tijekom svih ovih dana koje smo proveli učeći, a sve u korist boljeg i kvalitetnijeg organiziranja volonterstva u našem gradu.

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

KAKO OLAKŠATI DJETETU POČETAK ŠKOLSKE GODINE
Projekt "Moja tata i ja" provodi se u vodstvu Ambidekster kluba iz Zagreba. Na području Gospića i Ličko-senjske županije projekt se provodi u partnerstvu s DND-om Gospić. "Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu. Provodi se uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Važnost uključenosti očeva u život djeteta
Projekt "Moj tata i ja" Ambidekster kluba iz Zagreba, kojemu je DND Gospić partner i izvoditelj aktivnosti na području grada Gospića i Ličko- senjske županije, u zadnjoj je fazi. Osim zanimljivih aktivnosti, predstavlja i zanimljive članke koje možete pročitati i na našoj web stranici! Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu
poziv na upis u aktivnosti
Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i ove godine poziva svu zainteresiranu djecu da se uključe u aktivnosti koje slijede. U periodu od 2.10. pa do 14.10. zainteresirana djeca i roditelji zainteresirane djece se mogu prijaviti na aktivnosti
DARIVANJE PRVAŠIĆA 2019/2020
Nova školska godina 2019./2020. je počela! S njom i nove uzbudljive pustolovine malih prvašića. Da prvi dan bude još veseliji, DND Gospić po četvrti puta za redom pripremio je vesele poklone!
TRAŽI SE VOLONTER!
Ženska grupa „Korak“ u potrazi je za volonterom/volonterkom s područja grada Gospića koji/koja bi pružao/la usluge  pomoći i podrške osobama žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Aktivnost se odvija kroz program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ u partnerstvu s još deset organizacija civilnog društva s područja cijele Hrvatske, a u nadležnosti Ministarstva pravosuđa.
Mladi za održivi razvoj Like
Projekt „Mladi za održivi razvoj Like“ pokrenut je od strane Klastera Lika Destination s ciljem doprinosa stvaranju svijesti o potrebama održivog razvoja kroz djelovanje i jačanje organizacija civilnog društva na području Ličko-senjske županije. U svrhu provedbe projekta sklopljena su partnerstva sa  dvije organizacije civilnog društva te dvije škole s područja Ličko-senjske županije.
Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske

DND Zabok u gostima DNDu Gospić
DND Zabok gostovao je u Gospiću. Naši dragi prijatelji pokazali su nam dio svojih zanimljivih radionica koje provode u sklopu projekta "Zdravo i fino". Učili smo o zdravoj i ekološkoj hrani, a od zdravih voćnih namirnica pravili smo fine i sočne smoothie.