Nema kategorije

Edukacija Minuta razonode

Objavljeno: 27 12 2017 50

Dana 5.12.2017. članice DND-a voditeljice aktivnosti u programu „Minute razonode“ održale su edukaciju za sve volontere DND-a Gospić, ali i volontere prijavljene u sklopu projekta Lokalni volonterski centar Gospić.

U programu „Minute razonode“, Društvo „Naša djeca“ rada Gospića uvrstilo je različite aktivnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece: aktivnosti za djecu u bolnici, likovne radionice za djecu, plesne radionice za djecu te lutkarske radionice za volontere. Svaku od navedenih aktivnosti vodi osoba koja je član i volonter DND-a Gospić. Naše voditeljice: Jelena Stilinović, Ivana Kaleb Asić, Ana Martinjak i Tamara Lujić upoznale su volontere s najbitnijim značajkama svake aktivnosti i načinom rada aktivnosti koju vodi. Za svaku aktivnosti istaknuta je bitna uloga volontera, njihove obaveze i dužnosti tijekom rada na aktivnostima te se isto tako govorilo o satnici i vođenju satnice za volontere. Voditeljice su se dodatno upoznale s novim volonterima, dogovorile točne termine za sudjelovanje u aktivnostima te dogovorile načine komunikacije kako bi se što lakše odvijale aktivnosti.

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
Besplatne aktivnosti za djecu
DND i ove godine organizira aktivnosti u koje se mogu uključiti djeca. Radi se aktivnostima projekta Minute razonode, financiranog o strane Grada Gospića, a koje DND djeci nudi besplatno.
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske