DND Gospić

DND Zabok u gostima DNDu Gospić

Objavljeno: 08 08 2019 30

DND Zabok gostovao je u Gospiću. Naši dragi prijatelji pokazali su nam dio svojih zanimljivih radionica koje provode u sklopu projekta "Zdravo i fino". Učili smo o zdravoj i ekološkoj hrani, a od zdravih voćnih namirnica pravili smo fine i sočne smoothie.

Posjetili su nas naši dragi prijatelji iz DNDa Zabok. Za nas velike i  klince su pripremili odličnu radionicu koju u sklopu svoga projekta "Zdravo i fino" provode već 4. ciklus. Naučili smo o zdravoj prehrani i ekološkom uzgoju voća i povrća a zajedno s voditeljima radionice napravili smo fine i osvježavajuće smothie. Osim toga, upoznali smo se i s njihovom kuharicom i veselim pjesmama o zdravoj prehrani koje pjeva dječji zbor Zabočki mališani. Naše smo drage prijatelji, nakon radionice proveli po Gospiću. Posjetili smo i Muzej Nikole Tesle i PP Grabovaču. Uživali smo u zajedničkom druženju. Veliko hvala upućujemo DNDu Zabok na posjeti. Također, veliku zahvalu upućujemo tvrtki ASCO TIK koji su uplatom donacije omogućili ulaznice za Muzej Nikole Tesle i osvježenje za naše prijatelje i PP Grabovača na besplatnim ulaznicama. Vodiču Marku svaka pohvala na zanimljivoj turi, svaka čast! Nadamo se da je ovo tek početak velikog prijateljstva među DNDovcima. Lijepo je upoznati ljude koji u svojim gradovima djeluju u sklopu Društva Naša djeca!

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Mladi za održivi razvoj Like
Projekt „Mladi za održivi razvoj Like“ pokrenut je od strane Klastera Lika Destination s ciljem doprinosa stvaranju svijesti o potrebama održivog razvoja kroz djelovanje i jačanje organizacija civilnog društva na području Ličko-senjske županije. U svrhu provedbe projekta sklopljena su partnerstva sa  dvije organizacije civilnog društva te dvije škole s područja Ličko-senjske županije.
Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske

DND Zabok u gostima DNDu Gospić
DND Zabok gostovao je u Gospiću. Naši dragi prijatelji pokazali su nam dio svojih zanimljivih radionica koje provode u sklopu projekta "Zdravo i fino". Učili smo o zdravoj i ekološkoj hrani, a od zdravih voćnih namirnica pravili smo fine i sočne smoothie.