KLIKNI ZA SIGURNOST, KLIKNI ZA SIGURNOST

Budi najjača karika u lancu nenasilja

Objavljeno: 02 12 2018 51

U školskoj godini 2018./2019. Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i škole opet surađuju i to na preventivnim programima. Jedan preventivni program je i Klikni za sigurnost – program usmjeren prevenciji nasilja nad djecom a namijenjen je učenicima petih odjela. Osim učenika, program obuhvaća i roditelje djece te se i njih uključuje u informativnu radionicu.

Projekt se održava uz financijsku pomoć Grada Gospića, a u partnerstvu s Ambidekster klubom iz Zagreba, koji je ujedno i pokretač ove priče te u suradnji s OŠ dr. Jure Turića, Gospić, OŠ dr. Franje Tuđmana, Lički Osik, te OŠ dr. Ante Starčevića, Pazarišta/Klanac

Do sada je  odrađen niz informativnih radionica s djecom, Budi najjača karika u lancu nenasilja, tijekom kojih su se djeca upoznala s definicijom i terminima nasilje i zlostavljanje, kao i vrstama i oblicima nasilja. Osim termina i definicija, učenici su upoznali mogućnosti i načine rješavanja potencijalno opasnih situacija, kao i kome se obratiti ukoliko se nađu u sličnim situacijama.  Učenici već imaju dosta znanja o pojmovima koje su na radionici slušali, stoga smo im veću pozornost skrenuli na nasilje koje se događa putem Interneta, kao i na govor mržnje. Pojašnjeno im je što se sve može, i na koje se načine može, putem Interneta, nekome učiniti, te do kojih mjera potencijalna poruka, prijeteća ili ružna može doći. Pažnju smo im skrenuli na bitne informacije, ukoliko dođe to slične situacije, te smo ih informirali što sve moraju napraviti u slučaju da dobiju prijeteću ili ružnu poruku.

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
Besplatne aktivnosti za djecu
DND i ove godine organizira aktivnosti u koje se mogu uključiti djeca. Radi se aktivnostima projekta Minute razonode, financiranog o strane Grada Gospića, a koje DND djeci nudi besplatno.
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske