DND Gospić, KLIKNI ZA SIGURNOST, KLIKNI ZA SIGURNOST

„BUDI NAJJAČA KARIKA U LANCU NENASILJA“

Objavljeno: 27 02 2018 04

Radionica je dio projekta „Klikni za sigurnost“ čiji je nositelj Ambidekster klub iz Zagreba, dok su partneri na projektu Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i Centar za socijalnu skrb Gospić. Projekt je financijski podržan od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grada Gospića i Grada Zagreba.

Radionica „Budi najjača karika u lancu nenasilja“ održavala se tijekom siječnja i veljače u tri osnovne škole na području grada Gospića: OŠ dr. Jure Turića, OŠ dr. Ante Starčevića i OŠ. dr. Franje Tuđmana, na kojoj su sudjelovali učenici četvrtih, petih i šestih razreda.

Radionica je dio projekta „Klikni za sigurnost“ čiji je nositelj Ambidekster klub iz Zagreba, dok su partneri na projektu Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i Centar za socijalnu skrb Gospić. Projekt je financijski podržan od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grada Gospića i Grada Zagreba.

Projekt je usmjeren prevenciji nasilja nad djecom, a učenici koji su sudjelovali u radionicama imali su priliku poslušati i sudjelovati u aktivnostima koje su se tijekom radionice odvijale. Radionice su trajale po sat vremena, tijekom kojeg su učenici na zanimljiv način usvajali ali i pokazali koliko su svjesni u korištenju interneta. Učenici su se upoznali s različitim oblicima nasilja, a najviše se radionica bazirala na Internet nasilju, koje u današnje vrijeme u sve većem porastu. Tijekom aktivnosti učenici su osvijestili kako se trebaju ponašati kada su na internetu, tko smije vidjeti njihove lozinke, paziti na  informacije drugih, te kome se mogu obratiti ukoliko vide ili im se dogodi nasilje putem interneta.

Radionicama su prethodile i radionice za roditelje, koji su na sličan način upoznali kako djetetu objasniti svjesno korištenje interneta i aplikacija.

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
Besplatne aktivnosti za djecu
DND i ove godine organizira aktivnosti u koje se mogu uključiti djeca. Radi se aktivnostima projekta Minute razonode, financiranog o strane Grada Gospića, a koje DND djeci nudi besplatno.
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske