Nema kategorije

Božićna čarolija u Grabovači

Objavljeno: 27 12 2017 12

Javna ustanova „Pećinski park Grabovača“ (Perušić) 2.12.2017. organizirala je Božićnu čaroliju na kojoj su posjetitelji mogli sudjelovati u Božićnim radionicama, a djeca su imala priliku upoznati se sa Djedom Božićnjakom i fotografirati se s Djedicom u Kući Djeda Božićnjaka. Za potpuni ugođaj počeo je padati i snijeg.

DND Gospić imao je priliku prisustvovati i prezentirati svoje božićne ukrase koje su uz veliki trud napravili volonteri. Štand je bio popunjen raznim božićnim ukrasima (magnetima, kuglicama za bor, svijećama, ukrasnim čarapama ili čizmicama za Svetog Nikolu te božićnim vijencima). 

Posjetitelji su mogli pridonijeti radu Udruge tako što su mogli donirati novčana sredstva a sa štanda su mogli za sebe uzeti neki od ukrasa. Tijekom dana prikupilo se 74kn donacijskih sredstava.

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
Besplatne aktivnosti za djecu
DND i ove godine organizira aktivnosti u koje se mogu uključiti djeca. Radi se aktivnostima projekta Minute razonode, financiranog o strane Grada Gospića, a koje DND djeci nudi besplatno.
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske