PROGRAM I AKTIVNOSTI

BAJKAONICA PO PRVI PUTA

Objavljeno: 28 10 2017 02

Po prvi puta ove godine tijekom Dječjeg tjedna predstavljena je nova aktivnost DND-a Gospić „Bajkaonica“.

Naša voditeljica lutkarske skupine „Maslačak i točkica“ Ivana Kaleb Asić prošla je ljetos trodnevnu edukaciju za „tete pričalice“.

Sredstva za edukaciju osigurana su kroz projekt „Neka odrastanje bude dječja igra“ koji financira NIVEA.  Učile su od najboljih profesionalaca u našoj zemlji.

Dogovoreno je da ćemo premijeru „Bajkaonice“ imati već u Dječjem tjednu, pa je tako i bilo. Ivani se pridružila još jedna članica naše lutkarske skupine Iverija Filipović.

Cure su u srijedu (4.10.2017.) i u subotu (7.10.2017.) u Samostalnoj narodnoj knjižnici u Gospiću djeci pripovijedale bajke. Nakon toga organizirale su kratku likovnu radionicu na temu onoga što su u bajkama slušali i nagradile ih slatkišima. Želja nam je, ukoliko budemo imali mogućnosti barem jednom mjesečno djeci pripovijedati bajke i priče, jer svi jako dobro znamo koliko su oni bitne za sretno djetinjstvo.

Želim potaknuti i same roditelje, bake i djedove da što više čitaju svojoj djeci i unucima.

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
Besplatne aktivnosti za djecu
DND i ove godine organizira aktivnosti u koje se mogu uključiti djeca. Radi se aktivnostima projekta Minute razonode, financiranog o strane Grada Gospića, a koje DND djeci nudi besplatno.
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske