PROGRAM I AKTIVNOSTI

BAJKAONICA PO PRVI PUTA

Objavljeno: 28 10 2017 02

Po prvi puta ove godine tijekom Dječjeg tjedna predstavljena je nova aktivnost DND-a Gospić „Bajkaonica“.

Naša voditeljica lutkarske skupine „Maslačak i točkica“ Ivana Kaleb Asić prošla je ljetos trodnevnu edukaciju za „tete pričalice“.

Sredstva za edukaciju osigurana su kroz projekt „Neka odrastanje bude dječja igra“ koji financira NIVEA.  Učile su od najboljih profesionalaca u našoj zemlji.

Dogovoreno je da ćemo premijeru „Bajkaonice“ imati već u Dječjem tjednu, pa je tako i bilo. Ivani se pridružila još jedna članica naše lutkarske skupine Iverija Filipović.

Cure su u srijedu (4.10.2017.) i u subotu (7.10.2017.) u Samostalnoj narodnoj knjižnici u Gospiću djeci pripovijedale bajke. Nakon toga organizirale su kratku likovnu radionicu na temu onoga što su u bajkama slušali i nagradile ih slatkišima. Želja nam je, ukoliko budemo imali mogućnosti barem jednom mjesečno djeci pripovijedati bajke i priče, jer svi jako dobro znamo koliko su oni bitne za sretno djetinjstvo.

Želim potaknuti i same roditelje, bake i djedove da što više čitaju svojoj djeci i unucima.

ISTAKNUTI SADRŽAJI

O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske